fredag 9 september 2016

Bokbloggsjerka 9-12 spetember

Fredag igen och den här veckan har faktiskt swishat förbi i rekordfart. Men innan jag tar helg väntar ett kvällspass på jobbet. Ser inte fram emot det, även om det är väldigt skönt att ha en förmiddag hemma och göra vad jag vill på. Tänkte, förutom lite läsning, ägna den åt en cykeltur bort till City Gross för att se om de har fin washi-tejp och punschpraliner på påse. Men först ska jag svara på jerkan (som sedan kommer ta semester i två veckor då Annika ska borta).

Har du några ”bokliga” minnen av en födelsedag som ligger dig extra varmt om hjärtat? Hur skulle en perfekt födelsedag kunna se ut om du fick bestämma? Eller har du något annat att berätta som är kopplat till en födelsedag (antingen riktig eller fiktiv)?

Jag kan faktiskt inte minnas sist jag fick en bok i födelsedagspresent. Det är sällan jag får böcker i present eftersom folk tycker att jag "ändå har alla". Som om det skulle vara möjligt liksom? Vet inte folk hur många böcker det finns som jag aldrig kommer hinna läsa för det hela tiden kommer nya? Brukar däremot ta födelsedagen som en ursäkt att beställa lite böcker åt mig själv. Det går alltid att hitta ursäkter för att beställa böcker i och för sig. Just vid ens födelsedag känns det däremot inte ens som en ursäkt utan som en självklarhet för man fyller ju faktiskt år och är värd en present eller två. 

En perfekt födelsedag hade helt klart inneburit några bokpaket som jag sedan kan gå runt och klämma och känna på under dagen. Det jag sedan vet att jag vill att min födelsedag ska innehålla är en majbrasa (eftersom jag fyller år på Valborg, bild från min födelsedag 2009) som man kan stå och värma sig vid och betrakta elden medan den falnar. Sedan vill jag åka hem och lägga mig med en riktigt bra bok och läsa till jag somnar. 

23 kommentarer:

 1. svårt att köpa böcker till bokälskare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja antingen det eller jätteenkelt. Jag blir liksom glad bara jag får en bok. Speciellt som personen säger "den här gillar jag mycket så jag vill att du också ska läsa den".

   Radera
 2. Ja, det är klart att man får, till och med ska, beställa lite böcker åt sig själv när man fyller år. Speciellt om man inte får några av någon annan. Annars kan jag tipsa om önskelista :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, önskelista fungerar ju alltid. Men blir inte lika mycket överraskning då.

   Radera
 3. Ja men absolut, när man fyller år får man beställa/köpa böcker åt sig själv! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som att alla bokbloggare är överens på den punkten ;)

   Radera
 4. Det är perfekt att ge sig själv en present genom att beställa böcker, då får man ju det man verkligen vill ha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Fast jag hade gärna beställt böcker till mig själv OCH fått lite presenter jag inte visste om ;)

   Radera
 5. Det är klart det ska vara böcker på födelsedagen, och får man ingen så ska man köpa själv!

  SvaraRadera
 6. Bokbeställningar på födelsedagen är inte dumt, då får en ju det en vill ha:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tycker jag helt klart man ska tänka :)

   Radera
 7. Jag får inte heller böcker särskilt ofta, till och med så sällan att jag blev väldigt förvånad när jag fick en bok av Jojo Moyes (Sista brevet från din älskade) i födelsedagspresent. Jag hade inte läst något av henne då, så det blev en väldigt positiv upplevelse och en fin present.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar när man helt plötsligt får en bok just när det blir så oväntat. Då spelar det inte så stor roll för mig om jag tror att jag kommer gilla den eller kanske redan har läst den. Det är ju tanken jag blir glad över :D

   Radera
 8. Dom borde förstå sig att det alltid finns tillfällen och plats för nya böcker :)

  SvaraRadera
 9. Man får specificera sig, mina barn köper böcker. Hoppas du fick mejlet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säger jag vilka böcker jag vill ha händer det att jag får. Men blir ju inte så mycket överraskning då ;)
   Ja, det fick jag! Tänkte jag skulle svara men så kom det så mycket annat emellan den här veckan. Men tack så mycket :D

   Radera
 10. jag har börjat beställa en eller ett par böcker till min födelsedag för att vara på den säkra sidan. men mina barn brukar kunna hitta på överraskningar ändå

  SvaraRadera
 11. Visst är det så, ursäkter går alltid att finna när det gäller böcker. ;)

  SvaraRadera
 12. Det är alltid nödvändigt att beställa böcker till sig själv på födelsedagar!

  SvaraRadera
 13. Jag föredrar nog faktiskt att köpa mina egna böcker och det kan väl hända att jag en och annan födelsedag har klickat hem en beställning eller besökt en bokhandel. :)

  SvaraRadera
 14. Jag föredrar nog faktiskt att köpa mina egna böcker och det kan väl hända att jag en och annan födelsedag har klickat hem en beställning eller besökt en bokhandel. :)

  SvaraRadera