söndag 4 september 2016

Tagg: TBR

Såg den här taggen inne hos Vargnatts bokhylla och tyckte den lät kul. Min svar utgår från min egen bokhylla för där finns det gott om böcker som väntar på att bli lästa kan jag lova.

1. Vilken bok har du inte kunnat avsluta?
Det finns en bok jag har påbörjat några gånger för att äntligen ta mig igenom serien. Tror att jag faktiskt kanske läste ut den en gång, eller så kom jag av mig den gången med. Det är i alla fall Alexander: Ödets son av Valerio Massimo Manfredi. Undrar om den någonsin kommer bli läst.

2. Vilken bok har du inte läst än för att du inte har haft tid? 
En massa tjockisböcker som Steglitsan av Donna Tartt och Game of Thrones. Jag vill ju, men storleken stressar mig eftersom jag vet hur lång tid det kommer ta.

3. Vilken bok har du inte läst än för att det är fortsättningen på en serie? 
Där är väl svaret i stort sett alla fortsättningar på serier jag ännu inte påbörjat. Som Sovarna av Maggie Stiefvater för att jag ännu inte läst Drömtjuvarna.

4. Vilken bok har du inte läst än eftersom den är helt ny?
Den hemliga historien, även den av Donna Tartt är senaste nytillskottet. Har självklart inte hunnit dit. Fast där är fallet lite som i fråga 2 också. Boken är ju så tjock!

5. Vilken bok har du inte läst än eftersom du har läst en bok av samma författare och den tyckte du inte om?
Tror faktiskt inte jag har någon bok som passar in på den här frågan. Har jag inte gillat en bok köper jag sällan fler böcker av samma författare. Blir jag ändå nyfiken på en annan bok av den personen så lånar jag den på bibblan. 

6. Vilken bok har du inte läst än för att du inte riktigt känner för det? 
Eh, typ nästan alla som stått i min hylla mer än 6 månader och väntat på stunden då det känns rätt. Några exempel är Dödgrävarens dotter av Joyce Carol Oates eller Throne of Glass av Sarah J Maas. Jag vill ju läsa dem, men det har ännu inte känts rätt.

7. Vilken bok har du inte läst än eftersom den är gigantisk? 
Jonathan Strange & Mr Norrell. Den är enorm! Känns till och med större än GoT även om så kanske inte är fallet. Har inte jämfört sidantal.

8. Vilken bok har du inte läst än för att omslaget lockade och sedan visade det sig att den inte hade så bra recensioner? 
Jag köper i stort sett aldrig böcker utan att först noga kolla upp om de är bra nu för tiden. I min bokhylla finns det ju inte ens plats för de böcker jag vill ha, än mindre för sådana som kanske inte är bra. Det skulle vara Dockskelettet av Holly Black som jag bytte till mig på bokbytardagen i maj fast jag sett ett par svala recensioner. Men omslaget är ju underbart! 

9. Vilken bok avskräcker dig mest från din olästa hög? 
Jag är faktiskt otroligt exalterad av nästan alla mina olästa böcker. Om jag inte ser fram emot att läsa dem ser jag ingen mening med att ha kvar dem. Men är lite rädd för all tid det kommer ta att ta sig igenom The Wheel of Time-serien. Har läst två av fjorton böcker. Varje bok är ju till på köpet hur tjock som helst! 

4 kommentarer:

 1. Den hemliga historien är bra! :) Och Jonathan Strange & Mr. Norrell är ännu bättre :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter lovande! Blir väldigt sugen på att läsa båda nu :D

   Radera
 2. Har samma med Sovarna och Drömtjuvarna - fattar dock inte varför pga älskade ju Kretsen :S Game of Thrones är verkligen megatjock, håller på med den nu men kommer liksom ingen vart känns det som :P The Wheel of Time tycker jag verkar bra, men att böckerna är så stora avskräcker ju absolut :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag älskade också Kretsen och tror det är därför jag är lite rädd för att läsa vidare. Tänk så blir serien sämre!
   Nej, det är så jag är rädd att det kommer kännas. Wheel of Time är dock bra så tycker verkligen du borde ge den en chans. Klarar du GoT klarar du nog den också :D

   Radera