tisdag 13 mars 2018

Veckans topplista med böcker jag ser fram emot i vår

Dags för veckans topplista som den här veckan ska handla om böcker vi ser fram emot att läsa. Jag har här en liten lista full med nyutgivna böcker och jag kände när jag satte samman den att jag blir lite stressad. Det kommer ut så mycket nytt jag vill läsa hela tiden, hur ska jag hinna med allt? Det är dock egentligen ett rätt angenämt problem. 

1. Children of Blood and Bone: Solstenen
Den här boken kom precis ut och jag har varit så himla sugen på att läsa den sedan jag först fick höra talas om den via någon amerikansk booktuber. Dock tror jag att jag får ge mig till tåls lite med att köpa den då jag redan trotsat köpförbudet den här månaden. Men jag fyller år i slutet av april och traditionen säger att jag då får köpa lite böcker till mig själv.

2. Eliza och hennes monster
Boken har cirkulerat på booktube, och det är tydligen där jag får en hel del av mina tips. Alla verkar varar rörande överens om att den är bra. Så jag hade verkligen velat läsa den.

3. Tionde våningen
Den här hade jag med på helgfrågan för några veckor sedan, men det är fortfarande en bok jag himla gärna vill läsa.

4. Boken om stoft : Lyras färd
Jag älskar Den mörka materian-serien, och kommer därför självklart läsa Pullmans nya serie som utspelar sig i den världen och få en chans att träffa karaktärerna på nytt. 

5. Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga : Bakning och känslor genom naturen
Min sista längtan är inte en roman, utan en fakta/bak-bok. My Feldt som driver bageri i staden jag bor i har blivit otroligt välkänd i hela landet. Jag älskar deras lilla bageri och deras filosofi och ser fram emot att kunna läsa hennes bok. Det lovas väl en del recept också, och jag blir väldigt exalterad vid tanken på att kunna baka hennes godsaker hemma. 


9 kommentarer:

 1. Känner inte till någon av dessa, men Pullman har jag funderingar på att läsa något av.

  SvaraRadera
 2. Detta var böcker jag inte tidigare kände till, kul titel på den sista. :)

  SvaraRadera
 3. Tionde våningen har jag också varit lite sugen på men jag har inte riktigt bestämt mig om jag ska läsa den ännu, har väl lagt den lite mentalt på kö :)

  SvaraRadera
 4. Children of Blood and Bone: Solstenen vill jag nog också läsa :)

  SvaraRadera
 5. Christina Herrström och My Feldt blir jag lite nyfiken på. tack för tips!

  SvaraRadera
 6. Många härliga böcker att se fram emot.

  SvaraRadera